LED text


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, 31 May 2011

.: kENduRI LAgI :.

kenduri lagi..blik2 knduri kan...adoooii...
xleh nk ckp ape lar...time cuti ni mmg bnyk knduri...
rmai btol org kwen...aku ni ntah ble ar plak kan...hahahaha (gatal)
ari 2 aku gi knduri gi msak2 sbb pakatan knduri aku..
dis time bkn pakatan knduri....
tpi jiran depan umh...so nk xnk kna lar kan...
slalu nyer parent je gi tlg2 knduri..
tpi dah aku ni anak yatim, laki swg plak 2...
so aku la jdi ayah..hahahaha..terasa tua plak aku...

arini seharian kt tmpat knduri...dari pagi smpai ptg...
ape keja aku buat..???? korg msti nk taw kan..
ble aku x masak,aku xtaw nk buat ape...
so aku tlg2 je mne yg bleh..buat2 semak skit kt org rmai..haaha
tpi lpas pkul 12 lbh, aku dpt keja tetap bai...
jga bsuh cawan..nmpk cm sng kan...
tpi letih gak... x caye korg rsa ar sndri...huhuhu

letih nyer psal, x dpt nk tlis pnjg2....
so ni ade skit gmbr...
layan je ar....walaupun ntah pape aku ambk...haha






smpai cni jer....
gua x larat, gua nk tdo..hahahha
adios, salam...

p/s: tq pada sape yg sudi mmbca entri ni

Monday, 30 May 2011

.: PasSpoRT :.

mmndangkn percuti aku dah x lma dah...
so nk xnk kna lar gi wat pasport....
so tdi aku gi lar buat kt JPN anak bukit....
aku pegi ngn mak n akak aku...
lpas dah blik kduri ktorg pun snggah lar kt JPN...
ati berkobar2 kot..hahahha

smpai je kt entrance bhgian buat pssport..
aku trngat psl blog, so aku pun ambk lar gmbr ni buat tatapan korg....haha


tngk mcm xde org je kan...
tpi ble masuk, mak ai rmai giler org...
xpe lar, nk buat cmne kan.. tmpt ni bkn tuk aku swg...
borg yg kna isi satu je pun..
tpi tnggu lma giler sbb rmai org...
tnsion aku..mak aku untung sbb msuk kaunter khas...
kaunter ni tuk org kurg upaya, warga emas, bby2....
so knter ni laju jer...aku ni berjggut tnggu...

ni lar borg yg kna isi....siap ade no agi...

drpd pkul 3 aku smpai, pkul 5.10 bru slesai suma....
tpi.....
aku nyer x smpat siap....pergh skit ati nyer...
aku swg plak 2...so nk xnk ari laen aku kna gi ambk lar...
nasib badan.......


so kt cni aku nk bgi tips tuk korg2 yg rsa nk buat passport :

1. Ambk gmbr siap2 b4 pegi... dorg pun ade tmpt tuk ambk gmbr, tpi better x yah sbb akan mlmbtkn korg. gmbr yg dperlukan 2 keping je..
2. photostat korg nyer ic...dorg nk yg phtostst...tpi yg ori jgn x bwak plak.. bwah 18 kna bwak skali sijil lahir..
3. bayaran: RM100 tuk 2 taun. RM 300 tuk 5 taun
4. klu nk cpat pegi time pagi, org x rmai...
5. Klu bleh jgn lar buat time cuti, org rmai giler...


dsebabkn aku x bape nk ade mood ari ni, smpai ni jer entri kali ni..
adios, salam...
p/s: tq pada sape yg sudi bca entri ni..

.: LeTiH giLEr :.

smlm aku bersengkang mata sbb nk tngk team fav aku maen...(man u)
final chmpion league....
man u vs barca...
tpi....


mmg aku frust giler ar...
tahniah barca...!!!
man u bgus, tpi barca lgi bgus...!!
so they deserve 2 win...
pape pun tahniah gak man u even x mng...
mybe next time but without van de sar...
ksmpulan nyer nice game, nice goal...!!!
pape pun man u tetap di hati...hahahha

aku tdo pkl 5 bgun pkul 7..
bygkn klu tdo 2 jam...ape korg rsa..??
msti ngtok n letih....

msti korg trpikir asal aku bgun awal plak..???
nape x smbung tdo je kan....
mmg nk tdo, but i cant...
kna gi knduri...tpi bkn gi mkn je...
tpi kna gi tlg2....
like always pot aku kt tmpat msak jer...
keja ku msak nasi jer....bnyi cam aku ni chef..hahah
x hebat pun, aku mmg slalu tlg msak nsi kt tmpt knduri...
so taw ar skit2, aku tlg ar stakat yg mmpu...
ni lar hasil nyer.....




kami msak ni 4 org jer...
x bnyk pun, jez 6 kawah jer...hahahahahha
tpi siyes pnat n letih....
dngan x ckup tdo...pas2 buat keja gi...
pergh pnat x taw nk ckp...
blik umh dah dkt pkul 5....
nk tdo pun dah feeeling dah...
so aku smpan tdo tuk mlm ni ar...hahahahha
ckup ar dlu, ngnto dah ni....
adios, salam....

p/s: tq pada sape yg mmbca entri ni... =)

Thursday, 26 May 2011

.: BMM 3101 :.

Pengajian Sukatan Pelajaran Bahasa Melayu Sekolah Rendah
2jam 30 minit...



smlm aku stdy smpai pkul 2 lbh...
punya ar cuak arini nyer paper...
biasa ar kan last minute..dlm klas jgn ckp ar rsa cam x stdy jer...hahhaa

b4 msuk dewan aku jdi....


hnya mmpu berserah jer....
dngan harapan bleh jwp soalan berbekalkn stdy mlm tdi....
tpi aku rsa brsyukur gak ar sbb ape aku bca mmg msuk...
alhmdulillah....
jwp je mna yg aku taw dlu...
last2 bru goreng ape yg aku xtaw...hahha
tpi kan aku agak psyco gak ngn bdak sblah aku...
dia klas laen....
bygkn tngh jwp dia mntak xtra paper....
buku jwpan dah ade 8 page....
aku pun x pham ape dia jwp bnyk sngt...
soalan kna jwp 2 esei je pun...
aku rilek jer buat 5 page..hahahaha

ble msa dah dkt nk abh aku dah mula rsa sonok...
xcited giler nk abh exam even ade lgi soalan yg x abh jwp..hahahaa
aku rsa suma org rsa cam2 kot...
x ksah dah ape nk jdi..yg pntg dah abh exam...

then ttibe aku dgr lctre ckp....
"masa mnjawap dah tamat, ltak pen dan tnggu pngawas kutip kertas.."
msa 2 aku rsa.....



yahoooooooo.....exam dah abh...





hahahha....puas ati aku...
so skrg ni yg tngl hnya msa tuk enjoy b4 msuk blik...
3 mggu cuti pun kre ok lar...
yg pntg cuti....

so, selamat bercuti suma...!!!
adios, salam...

Wednesday, 25 May 2011

.: PKE 3102 :.

PKE 3102
2 jam 30 minit

pendidikan keselamatan...???
no tel kecemasan..???
R.I.C.E.R...???
D.R.A.B.C...???

ni lar antara soalan2 yg ade dlm exam paper aku tdi....
hasil berkat usaha stdy mlm tdi...
aku boleh jwp dngn jaya nyer....hahhah
btol ke x aku jwp 2 soalan no 2..
yg pntg aku.....


masih mmpu tersnyum...
bnyk mmbr2 aku yg kuar awal tdi...
aku trpngaruh dan kuar awal jgak...
ni ar 1st paper aku kuar awal...
harap2 ape yg aku jwp tdi btol ar..insyallah...

so, its time get short nap..
b4 aku strggle plak tuk last paper aku sok....
so, wish me all the best 4 tmmrw...
adios, salam....

Tuesday, 24 May 2011

.: PJM 3108 :.

pendidikan luar (PJM3108)
2 jam 30 min...

yahoo...dah abh paper kedua..(sonok mc dah abh suma)...hahaha
ari ni nyer paper bleh kata aku puas ati ar...
even xde nota lgsung, dan hnya berbekal kn buku aktiviti msa pl dlu....
dan sdikit kelas teori ari ahad2 bru ni...aku msih boleh mnjawab....
hahahaahha...awal2 msuk dewan psyco jgak lar...
mne x nyer, nota xde kan....
slamat pngalamn semnggu pl bnyk mmbntu...huhu..(ye ke..??)
ni je aku bca...

yg kuning 2 bku aktivit, sblah nyer nota aku 2 helai....hahahhha

tpi alhmdulillah bleh jawap kan....
ade lar beberape soalan yg x sure jwapan dia....
tpi biasa ar 2 kan...klu leh jwp suma nmpk cam aku ni gempak giler...hahah
tpi esei aku kli ni rsa cm bnyk aku jwap...
soalan ade 4, aku jwp smpai 7 page.....
bnyk 2...tpi xtaw ar kan btol ke x aku jwp...
harap2 btol ar, harap jgak mrkah pun bnyk cam aku jwp ar..huhuhu...
tpi arini mmbr aku 2 org kuar awal...hebat btol dorg...
aku ni ntah ble plak nk kuar awal...hahaha

so, 2 dah lpas...
2 more paper waiting...
korg doa2 kan lar tuk aku....hhehe
skrg ni aku prlu rest b4 smbung stdy tuk sok....
adios...salam

Saturday, 21 May 2011

.: movie movie movie :.

mlm tdi aku gi tngk midnite muvie...
cte pirate of caribbean 4.....
yg aku beriya sngt nk tngk cte ni sbb org ckp best...
kt status fb mcm2 tlis ckp best...
smpai ade yg ckp cte ni best lgi dari fast 5....
so berkobar2 aku nk tngk....

cte dah tngk, so aku nk bgi pndangn skit ar pasl cte ni ngn fast 5...





fast 5 mmg best giler ar...
cuma2 awal cte slow skit...
pas2 dah start action, mmg syok giler....
aku bgi 10/10...hahhaa


pirate of caribbean cte dia best gak...
tpi lanun kan, action xde ar hebat sngt....

jez lawan2 ngn pdang ar....
so aku bgi 8/10...

kesimpulan nyer aku rsa fast 5 lgi best ar...
terbaikkkk......
sory bgi sape yg x stuju ngn aku...
tapi dua2 cte mmg berbaloi ar klu tngk kt wayang...
x rsa rugi ar.... sape yg x tngk agi dua2 cte ni...
korg tngk ar..pas2 nilai sndri...

Thursday, 19 May 2011

.: EDU 3104 :.

ni lar 1st paper aku tuk exam sem ni....
Pengurusan Bilik Darjah dan Tingkah Laku...
2 jam 30 minit paper ni.....huh!

xtaw nk ckp ape...
xtaw nk ckp ape aku rsa...
soalan sng jer, tpi jwapan dia bleh than gak ar...
mybe sbb aku x ckup bca kot...hahaha...
maen bnyk kan... org laen bca 2 3 buah buku..
aku..???? 

tadaaa....ni je aku bca...nota yg mrngkumi 1 buku...

tpi nota ni pun bnyk mmbantu aku..kre ok ar 2...huhu...
bygkn buku yg beratus helai 2 dicompressed kan jdi nota bape keping jer ni...
hebat org yg buat nota ni..tq uya...hahaha

pape pun alhmdulillah lar bleh gak jwp....
btol ke x ape aku jwp ntah lar...hahaha...insyallah bleh kot...
4 - 1 = 3...
so tngl lgi 3 paper....
next paper selasa, rabu, khmis akn dtg....
ade msa nnti aku tlis agi psl paper2 aku ni...
skrg ni nk tdor dlu....layan....
adios.....

Tuesday, 17 May 2011

.: sELamaT HaRI gURu :.

16 Mei merupakan hari bagi semua guru....
hari ini merupakan hari dimana guru diraikan sebagai tnda terima kasih atas jasa dan pengorbanan mereka
so di kesempatan ini aku ingin mngambil peluang tuk wish slamat hari guru  buat suma guru terutamanya yg prnh ajar aku slama ni....

klu nk ckp psl jasa guru ni mmg x abh lar...
jasa dorg bnyk dan x ternilai...
sape pun kta, tnggi mna pun jawatan kta, semua nyer bermula dari insan yg bernama guru...
x kemna hidup kta ni klu xde guru yg mngajar kita kira 1 2 3 4....
bnda smple mcm A B C pun guru yg ajar...
so jasa dorg amat lah berharga...
sma mcm aku dah lbh 10 taun blajar sehingga kini...
x abh2 lgi blaja...
so mmg rmai lar guru yg prnh ajar aku...
trima kasih yg x trhingga aku ucapkan kt dorg suma...

kt cni aku nk tlis nma guru yg aku ingt....
sekolah kebangsaan dulang: tchr aina, ckgu siti, tchr salina, ckgu halim, ckgu ismail mansor, ckgu hayati, ckgu zaiton, ckgu lah, uztazah zahiyah, uztazah zainab, utzah mimi, ustazah hanita, ckgu helmi, ckgu ismail junus, ckgu aklimah....

sekolah alam shah: ckgu sapura, ckgu rohani, cikgu azie, ckgu azmi, ckgu hakim, cikgu linda, ckgu masni, ckgu izatul, ckgu kamsiah, tchr anita, tchr nik norie, tchr linda, ckgu radziah, ckgu chelvi, ckgu salehan, ckgu wati, pak cad, ckgu roslan, cikgu zul, ustz wan, ustz nordin, ckgu anuar khisham, ckgu rosni, ckgu masariah, ckgu kamal, ckgu ahmad shah, ckgu aini farin, ckgu chin, ckgu faniza, ckgu haziah, ckgu zaini, ustzah rusilawati...

ni yg aku ingt jer...actly rmai lgi..sory lar pada yg aku x ingt nma...
pape pun trimas bnyk2 krana mngajar aku slama ni... 
trima ksih ckgu..!!! saya syg ckgu...!!
sy pun bakal  jdi ckgu..huhuhuhu....


Monday, 16 May 2011

.: tolong - menolong :.

semalam 15/5/2011 hampir seharian aku ada kt gua kelam...
bkn beria pegi sbb nk lpak2 or santai2..
tpi pegi fmly day....hahahahaha....
tpi bkn fmly day aku, kilang showrubber nyer family day...
so msti korg plik kan nape ttibe aku bleh pegi sna kan...
fmly aku xde pun keja kt showrubber 2...
tpi aku pegi sna sbb SUR Group Advance pggil suh tlg dorg hndle aktiviti...
ni dah kali ke2 aku join SUR ni....
sebb fmly day almost 2000 org yg hadir, so tnga kerja yg perlukan agak rmai...
ktorg 8 org x termsuk geng SUR....
bdak umah aku jer dah 6 org... aku, atok, alip, pak long, daneng, zack..
lgi 2 org ruwaida ngn penang......


baju amir,,huhu

bnyk aktivi sukaneka yang kitorg hndle smlm...
bowling nyok, terompah gergasi, balingan mersa, kutip gula-gula, tiup gula2 dlm tepung, mkn biskut gantung, limbo, isi air dlm botol....ni je yg ingt...
aktivii mc smple jer, tpi disebbkn rmai org so mcm kelam kabut skit....
tngk je ar gmbr2 yg smpt aku ambk ni..huhu










tpi kan....
yg agak merungsingkn aku smlm ade sorg mkcik ni kan..
dia ajk dripd showrubber lar tuk fmly day dorg....
awal2 nyer agak mmbntu ktorg hndle aktivit...
tpi last2 dia plak yg lbih2 hndle aktiviti....
ktorg pun mlas ckp ape dah, lyn je ar..
ape2 pun trima kasih bnyk2 lar mak cik....

msa fmly day 2 mmg meriah ngn nyanyian2 lar...
ade band, karaoke, cbtun bertuah dan mcm2 lar...
band2 yg ade suara ade yg ok, yg terlebih ok pun ade...
skit telinga ktorg haahahahhaa...
tpi artis jmputan dripada hotel putra brasmana kuala perlis terbaik lah...hahha
hahahaha.....
wow..!!!!

Sunday, 15 May 2011

.: 19 :.

" GLORY GLORY MAN UNITED "


entry kali ni mmg aku tujukan khas buat suma fan manchester united.....
smlm game penentu tuk man u season ni....hnya perlu seri untuk menakluki takhta EPL
game smlm man u vs blackburn....
seperti yg dijgka game berakhir dengan keputusan 1-1
so, man u champion 4 dis season...

tpi ape yg lbh mmbanggakan fan man u,,,,,
ini merupakan kali ke 19 menang liga....
memecah rekod liverpool yg dah mng 18 kali...
so tahniah manchester united....!!!!

" in '94 you said come back when its 18, well here we are sat on your perch " 


ni ade skit news klu korg nk bca
 http://www.premierleague.com/page/Headlines/0,,12306~2360131,00.html

jom lyn lagu man u buat suma fan man u...

video


gudluck man u..!!!!

Thursday, 12 May 2011

.: klik klik klik :.

salam.....

bosan plak ari ni , xtaw nk buat ape....
plan nyer nk gi wat passport tdi x jdi plak sbb arini office hour smpai 3.30...
so dah x smpat...pkir nyer pkai ttibe dpat idea nk tlis kt blog...
so lyan je lar smntara ade mood....ahahhahaa...

kali nk cte psl gmbr....photo... photogenik..photography....
aku bkn lah yg jenis ske ambk gmbr sndri...
tpi aku lgi puas ati klu dpt ambk gmbr yg cntik2...
syok tngk gmbr2 org yg dorg snap cntik...
cmera aku ade tdi x pndai nk ambk gmbr style...
duet xde nk bli cmera mahal2, so aku share je duet nk bli cmera...
hasil nyer aku hnya mmpu bli nikon D3000....

ni lar cmera aku...model ni ar...


rsa nyer cmera aku ni bnyk lgi yg x xplore....
mlas ar..hahahahaa....
boleh kta skrg aku msih duk blaja2 ar tuk ambk gmbr ni....
blaja ngn otai2 yg ade berdekatan ngn aku....
slamat ar dorg pun x lokek ilmu kan....

so kt cni aku nk share lar skit gmbr2 yg aku rsa ok2 lar...
aku x pndai edit2 ni..
so ape yg ade aku upload jer trus...sory lar klu x cntik....

gmbr ni msa klas phtogrphy....


klas photogrphy jgak...


msa SBE..hhuhu


kt skola msa SBE


x ingt yg ni...


taman tasik taiping...


dlm bot nk gi dive...


sunset blakang umh..


beras terbakar, langkawi...

rsa nyer gmbr bnyk kekurngan nyer...
jez ske2 ambk gmbr je ni....
sory klu x cntik.....

sekian......

Tuesday, 10 May 2011

.: ParAgON :.

apekah..??? msti xtaw kan...
ntah mybe ade yg x pernah dgr Paragon...

paragon ni merupakan nama klas aku...
PJ PARAGON...

paragon bermaksud: teladan sempurna...
aku dah hidup dengan keluarga paragon ni dah 3 taun dah...
mcm2 pngalaman pahit manis kami harungi bersma2...
aku dah masak dah dengan perangai setiap seorang ahli paragon 
suma gerak geri dorg aku dah bleh baca..hahhahaa..

setiap seorang main peranan penting...
xde sowang msti akan terasa kehilangan nyer...
setiap sowg ade jer kobolehan masing2..
so bleh kta apebila ktorg gbung suma ability kitorg ni...
pragon are almost perfect...

sebagai penghargaan dan tanda syg aku kt korg...
aku nk perkenalkn suma ahli paragon kt suma....

mentor: puan choong sook khim..

ketua kelas: shaibatul hamdi aka atoi...

 zuhir luqman aka semut...

akmal alif @ alep @ mamai..hahah

hafizah mustafa @fizah @ dik jah

izati pazil @ izzati

shahrul azmir @ pak long

siti sarah @ sarah @ cik ah...

rodhiyah @ uya

hafiz aizat @ aslo @ kelopak ramadan

izzat badrul @ jack @jack kacuk

nabil @ dino @ botak....

saidatul asyikin @ kak long

fuzail izzat @ atok

nurul fazlin @ lin

maslianna @ mas @ yana

farah shahela @ farah

zakri @ zack @ bird

aqmal hakim @ daneng

lot of memory with all of u....
sayang korg suma..!!!!!http://paragon-ipda.blogspot.com/