LED text


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, 7 May 2011

.: PeNdidiKaN LuaR :.

dah lma aku nk tlis psal Pendidikan Luar yang aku pegi ari 2....
tpi disebabkn terlalu cbok x smpat ar nk tlis....so dis time aku nk gak tlis even dah lma lpas...

Pendidikan Luar
17-23 april 2011
Pulau Tuba, Langkawi....
tempat kami berkampung..

seminggu aku mnghabiskn msa kt pulau tuba 2 bersma clsmate2 aku...
klu tny best ke x?? sure ar best....hnya org yg mngalami bnde ni je taw best ke x...
klu korg nk taw, persediaan nk gi PL ni mmg sngt rumit..
mybe sbb ktorg ade 19 org je satu klas...
bnyk msa dhbiskan tk pl ni...tpi mmg berbaloi ar....
nk cte suma bnde mmg x abh ar so aku nk cte skit2 je ar...
sepanjang aku kt sne mcm2 aktiviti lah aku buat....
antara nya :
abseiling (ni bkn aku gmbr aku pun...)

amali kayak......

kembara ilmiah..berjalan2 di langkawi...


dan aktivit yang paling membuat aku rsa gementar sebelum pegi dan cuak adalah SURVIVAL...
ktorg suma dihantar selama lbih kurg 24jam kt pulau sowang2 (bagi lelaki sahaja)...
aku dapat base 4....1st impression aku tngk tmpat ni aku mcm speechless...
dalam ati kta, rezeki aku terima je ar...
meh aku gmbar kn skit base 4 ni: ruang untuk melepak xde, ckup2 ruang tuk pasal flysheet n unggung api je...
blakang bukit, kiri kanan semak samun...klu aku ngadap laut, kiri aku ade pokok besar..
lectre pesan, pokok 2 jgn kaco..cuak aku dgr...

tapi kan, bnyak yang aku blaja msa duk swg2 kt c2....antaranya:
  1. aku memang xleh hidup klu xde org skeliling....
  2. blaja menghargai suma manusia yg brada kt sekelilng aku
  3. blaja cara hidup susah. nk mkn pun xde bnde sngt...
  4. blaja tuk tidak membazir...
  5. blaja berdikari....
  6. bnyk agi yg aku pun xtaw nk ckp....
so aku amat bersyukur aku slamat dan xde kna kaco pape spnjang ade kt pulau 2...
tpi msa dah smpai kt base camp mmbr aku cte yg tmpat aku pegi 2 kampung bunian...
aku lgi ar xtaw speechless n bersyukur xde kna pape...
tpi survival mmg best bgi aku.....HIDUP PL...

Tngh tdo x sdar pun....pkul 1 lbh..
msa ni lctre dah kjut aku...hahah

thanks kepada suma lctre2 aku yg bnyk buat aku dan rakan2 sedar tntg bnyk perkara...
dorg mmg terbaik...thanks 2 all of them. EN SHUKOR, PUAN SHIKIN, EN LEONG, EN YUS, EN MI PN RUBI, PN YATI, EN BADAR, EN ZAINOL, EN RAHMAN, EN GHAZALI

thnaks 2 all PARAGON...aku syg korg suma..
tngk ar video ni..khas tuk suma..hahahhaha

video



No comments:

Post a Comment